ויטנאם וקמבודיה KVC02 יציאה בתאריך 17/12/19

יום 1 תל אביב – הונג קונג
ניפגש בנתב”ג ונצא בטיסה ישירה להונג קונג.

 

יום 2 הונג קונג – האנוי – סיור ראשוני  
לאחר הנחיתה בהונג קונג נמריא בטיסת המשך להאנוי, בירת המדינה והמרכז האדמיניסטרטיבי, פוליטי של ויטנאם. זוהי עיר גדולה יחסית בעלת אווירה פסטורלית בחלקים גדולים הודות לשטחים הירוקים ולמספר האגמים המנקדים אותה. בהגעה ניסע לבית המלון. לאחר מנוחה והתארגנות נצא לסיור ראשוני בעיר במהלכו נראה את מקדש הספרות, האוניברסיטה הראשונה של ויאטנם, שנבנתה בשנת  1070 לכבודו של קונפוציוס, נראה את הרובע הצרפתי המפורסם, את הרובע העתיק של העיר, את בניין האופרה, את אגם החרב. נעלה לאי שבאגם שאליו מוביל הגשר האדום המפורסם, סמל העיר, ועליו מקדש עתיק. לינה בהאנוי.

 

יום 3 האנוי – נסיעה לאזור טראסות האורז של סאפה
עם שחר נשים פעמינו לכיוון צפון, כשיעדנו הוא העיירה סאפה, אחד המקומות המרתקים, היפים והמעניינים ביותר בויאטנם, השוכנת בגובה של כ-1500 מ’. האזור ידוע גם בשם “האלפים הטונקינים” קרוב לגבול עם סין, טובל בטרסות של אורז, ומהווה בית לשבטים המרכיבים את הפסיפס האנושי של וייטנאם. בין השבטים ניתן למצוא את המונג השחור והפרחוני, הזאו האדום ועוד. לכל שבט התלבושת האופיינית, השפה והמנהגים שנשמרו ונשזרו בתבונה במארג החברתי בווייטנאם. סאפה מוקפת הרים, עם הנוף מקסים. כאן נמצא גם ההר הגבוה בווייטנאם, פאן סי פאן, המתנשא לגובה של 3,143 מ’. עם הגיענו, נעצור בכמה נקודות תצפית, ונבקר באחד הכפרים על מנת להתוודע מקרוב לחיי אחד השבטים. לינה בסאפה.

 

יום 4 סאפה – ביקור בשוק שבטי האזור הססגוני
עם בוקר נתעורר לנוף הקסום של האזור . נצא להליכה למקום מושבם של מספר שבטים. נראה את בית הספר המקומי והכנסייה, נלמד על שילוב המיעוטים האתניים בחברה הווייטנאמית. נבקר בשוק מקומי, בו תינתן לנו הזדמנות אמיתית לראות מקרוב את אורח החיים וההתנהלות של השבטים. בשווקים הססגוניים מוכרים בני השבטים את מרכולתם, החל ממצרכי מזון וירקות וכלה במלאכות יד ואומנויות מסורתיות ומקומיות. לינה בסאפה.

 

יום 5 סאפה – נסיעה בחזרה להאנוי וסיורים בעיר
עם בוקר נעזוב את האזור הקסום של סאפה ונשוב לעיר הבירה האנוי. ביום וחצי הנותרים נבקר בקומפלקס ההנהגה של האנוי שם נמצא המאוזוליאום של הו צ’י מין, אבי האומה, נראה את ביתו, את הארמון הנשיאותי, את בית המפלגה הקומוניסטית ואת מוזיאון הו צ’ מין. נראה את פגודת העמוד שעומדת על עמוד אחד מזה אלף שנים, מקדש בודהיסטי, סמל הטוהר. לינה בהאנוי.

 

יום 6 מפרץ הייפונג – שייט ולינה במפרץ האלונג
ניסע למפרץ האלונג, הנחשב לאחד מפלאי הטבע בעולם. המפרץ, שהוכרז כאתר מורשת עולמי מאופיין בנופים קארסטים פלאיים של אלפי צוקים משוננים המתרוממים מתוך הים. נצא בשיט קסום במפרץ בין צוקים מכוסים בצמחיה טרופית. לינה בספינה במפרץ עצמו.

 

יום 7 בוקר קסום במפרץ האלונג – טיסה לסייגון – הו צ’י מין סיטי
נתעורר בבוקר קסום במפרץ האלונג, נראה את קרני השמש הראשונות המרצדות על מי הטורקיז של המפרץ, נשלים את הביקורים בלגונות היפיפיות ולקראת שעות הצהריים ניסע לעיר הייפונג, העיר השלישית בגודלה בוויאטנם ממנה נצא בטיסה לסייגון ששמה הרשמי משנת 1976 הוא הו צ’י מין סיטי. לינה בסייגון.

 

יום 8 סייגון (הו צ’י מין סיטי)
הבוקר נצא לכרך הגדול. נטייל בגדה המערבית של נהר סייגון. נראה את מה שהיו אזורי המגורים של הדיפלומטים והבניינים הקולוניאליים שהותירו אחריהם הצרפתים. נראה את כנסיית נוטרדאם, את בניין הדואר המרכזי המרשים, את ארמון האיחוד בו הכריזו על הקמת וייטנאם המאוחדת עם סיום מלחמת את בניין האופרה והשדרה המרשימה שבמרכז העיר. לינה בסייגון.

 

יום 9 מקדש “קאו – דאי” ומחילות הווייטקונג
עם בוקר נסע אל טאי נין, בו נמצא המקדש המרכזי של דת ה”קאו דאי”. קאו דאי הינה אחת הדתות האזוטריות של דרום וייטנאם ומאופיינת בטקסים וריטואלים וססגוניים. המקדש עצום המימדים מקושט ומעוטר בצבעוניות רב גונית ובססגוניות. נצטרף למאות המתפללים המתרכזים במקדש המרכזי ונצפה בטקס היומי. לאחר הטקס נמשיך בנסיעתנו למערכת המחילות של הווייטקונג, מחילות קוצ’י. נלמד כיצד ניהלו הוייטנאמים את מלחמת הגרילה נגד האמריקאים. לינה בסייגון.

 

יום 10 סייגון (הו צ’י מין סיטי) – מוזיאון המלחמה – השוק הסיני ומקדש טיין האו – תחילת השיט בנהר המקונג
הבוקר במוזיאון המלחמה, המציג עדויות, צילומים ומוצגים ממלחמת וויאטנאם, נבקר ברובע הסיני, בו נראה את השוק הסיני הענק, בו נוכל לראות את חיי המסחר התוססים. מוכרים הכול, בדים ססגוניים, פנסים אדומים ובגדים, לצד מאכלים אוריינטליים אותנטיים, עשרות סוגי איטריות פטריות, תבלינים, וירקות שונים ומשונים. נערוך ביקור במקדש הסיני טיין האו, שנבנה במאה ה-19 לכבודה של טיין האו, הגבירה של הים. בסיום הסיור ניסע אל דלתת המקונג ונגיע לעיירה מי טאו שם שם יקבל אותנו צוות ספינת הנהר שתשמש לנו כמלון צף בשבוע הקרוב. בשעות אחר הצהריים נתחיל בהפלגה במעלה הזרם. השיט בספינת הנהר מאפשר לנו תצפיות ונקודות מבט יוצאות דופן, בצד ביקורים ייחודיים. לינה בספינת הנהר.

 

יום 11 קאי בה – סאדק
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור ברחבי קאי בה לאורך השוק הצף ונראה את הקתדראלה הצרפתית הבנויה בסגנון גותי. נטייל לאורך גדת הנהר ונגיע לביקור בבית חרושת מסורתי לייצור ממתקי הקוקוס ובטחנות נייר אורז. נמשיך בשיט ונגיע לסאדק בה נערוך סיור רגלי. הסופרת הצרפתית מרגריט דיראס בילתה חלק מילדותה בסאדק, עיירה הומה עם בניינים פזורים באקראי השוכנת על דלתת המקונג. הבמאי ז’אן ז’אק אנו צילם כאן חלק ניכר מסרטו “המאהב”. נראה את ביתו של המאהב הסיני של מרגריט המשמש כיום כמוזיאון קטן של “המאהב” בסאדק. בשעות הלילה נמשיך בשיט לאורך הדלתה. לינה בספינת הנהר.

 

יום 12 טאן צ’או – חציית הגבול לקמבודיה
נגיע הבוקר לטאן צ’או, עיירה מבודדת השוכנת לגדת היובל הראשי של נהר המקונג. ניסע בסירות קטנות לבקר בחוות דייג. בהמשך נראה בית חרושת מסורתי לייצור מחצלות ונבקר בבית חרושת מסורתי לאריגת משי. החזרה למזח לארוחת צהריים תבוצע באמצעות נסיעה בריקשה ברחבי עיר מרתקת זו. נגיע לגבול עם קמבודיה, ולאחר חציית הגבול נמשיך בשיט במעלה נהר המקונג, עד שנגיע לפנום פן.  לינה בספינת הנהר.

 

יום 13 פנום פן (קמבודיה)
נגיע בבוקר לפנום פן. ברחובות עיר הבירה של קמבודיה, השוכנים על גדות הנהר, עדיין נשמרת הארכיטקטורה הקולוניאלית הישנה מימי השלטון הצרפתי. נבקר בארמון המלכותי, בפגודת הכסף ובמוזיאון הלאומי, הכולל תצוגות יוצאות מהכלל של אמנויות חימר. אחר הצהריים נצא למבנה ששימש כבית ספר בעבר,  והוסב למחנה המעצר: “טואול סלנג”  –  21S בשנים 1975 עד 1979. המקום משמש כיום מוזאון לזכר מתנגדי השלטון הרצחני של הקמר רוז’ אשר עונו ונרצחו במקום. לינה בספינת הנהר.

 

יום 14 קו צ’ונג – פנום פן
בשעת בוקר מוקדמת נשוט מפנום פן לקו צ’ונג. נעצור בכפר זה, שאנשיו עוסקים באריגת משי, לסיור בוקר קליל. נסייר בכפרים הנצחיים שלגדת המקונג, שמתבצעות בהן פעילויות דיג נרחבות. בהמשך נחזור לפנום פן.  לינה בספינת הנהר.

 

יום 15 אודונג – קמפונג טרלאח
נשוט הבוקר במעלה הנהר לאודונג, אליה נגיע בשעת אחר הצהריים המוקדמות. בין 1618 ל-1866 שימשה אודונג כעיר הבירה של קמבודיה. בעיר זו, שהוקמה על גבעה, ישנם מבנים בודהיסטיים רבים מימי מלכי הקמר האחרונים. לאחר הביקור נצא באוטובוס לקמפונג טרלאח. נבקר שם במקדש המקסים של וואט קמפונג לאו פגודה, שנבנה במאה האחרונה ונשמרים בו ציורי קיר יפים.  לינה בספינת הנהר.

 

יום 16 קאמפונג צ’נאנג
נשוט בבוקר על נהר טונלה סאפ, המחבר בין נהר המקונג לבין טונלה לייק. נגיע לקמפונג צ’נאנג, הנמצאת כ-90 ק”מ מפנום פן. קמפונג צ’נאנג משמשת כנמל כפרי סואן, עם שווקים הומי אדם. בהגיענו נעלה על כלי שיט מקומיים לביקור בכפר הצף האותנטי. חיי האוכלוסייה כולה כרוכים בנהר, וכל האנשים נעים בסירות ברשת התעלות החוצה עיר קטנה זו.  לינה בספינת הנהר.

 

ימים 17+18 אגם טונלה – סיאם ריפ – מקדשי אנקור
נגיע לסיאם ריפ. ניפרד מספינת הנהר ונצא בסירות מנוע אל המזח המקומי. לפנינו יומיים אשר יוקדשו למקדשי אנגקור הנפלאים, הנחשבים אחד משבעת פלאי עולם. הם נבנו בין המאות התשיעית – החמש עשרה ואז ננטשו. גילויים המפתיע במאה התשע עשרה היווה תגלית מפעימה. ב-1924 כתב הצרפתי דה ברסקי: “לך לאנגקור, ידידי, לחורבותיה ולהריסותיה”. נטייל בקומפלקס הבירה העתיקה אנקור והבירה הנוספת אנקור תום. אזור הבירה מכיל עשרות מקדשי אבן חול ובהם תבליטים מיוחדים עם סצנות מחיי היום יום, לצד דמויות אלים וסיפורי מיתולוגיה הינדית. נבקר: בבאיון, טה פרום, אנקור ואט עצום הממדים ועוד ככל שיותיר לנו הזמן. לינה בסיאם ריפ.

 

יום 19 המשך סיורים בסיאם ריפ – הונג קונג – תל אביב
את הבוקר האחרון נקדיש לשוק הצבעוני והססגוני של סיאם ריפ ונשלים ביקורים אחרונים בעיר. בשעות הצהריים ניסע לשדה התעופה של סיאם ריפ ממנו נטוס להונג קונג ממנה נמשיך לתל אביב. בתום הסיור ניסע לשדה התעופה ונמריא להונג קונג ומשם ישירות ארצה, מלאי סיפוק וחוויות.

 

יום 20 הגעה לתל אביב
מלאי חוויות ננחת בתל אביב.

צרו עימנו קשר

לוגו של וואטסאפ