ויטנאם וקמבודיה

יום 1 תל אביב – בנגקוק
ניפגש בנתב”ג ונצא בטיסת לילה לבנגקוק.

יום 2 בנגקוק – האנוי
לאחר הנחיתה בבנגקוק נמריא בטיסת המשך להאנוי, בירת המדינה והמרכז האדמיניסטרטיבי פוליטי של ויטנאם. זוהי עיר גדולה יחסית אולם בעלת אווירה פסטורלית בחלקים גדולים הודות לשטחים הירוקים ולמספר האגמים המנקדים אותה. לינה בהאנוי.

יום 3 האנוי
נבקר במאוזוליאום של הו צ’י מין, בביתו לשעבר, בפגודת העמוד הבודד ובמקדש הספרות. משם נמשיך לביקור במוזיאון לאומנויות, אגם החרב המוחזרת ומקדש נגוק סון. נצא לסיור רכוב על ריקשות בסמטאות העיר העתיקה  ובערב נצפה במופע תיאטרון בובות מים שהתפתח בשדות האורז של צפון ויטנאם. לינה בהאנוי.

יום 4 מפרץ הייפונג ומפרץ האלונג
ניסע למפרץ הייפונג בו נבקר באחד האתרים הנחשבים לאחד מפלאי הטבע בעולם, הנקרא מפרץ האלונג – “שיני הדרקון”. המפרץ שהוכרז כאתר מורשת עולמי מאופיין בנופים קארסטים פלאיים של אלפי צוקים משוננים המתרוממים מתוך הים. משם נצא בשיט קסום במפרץ בין צוקים מכוסים בצמחיה טרופית. לינה בספינה במפרץ עצמו. 

יום 5 האנוי – טיסה לסייגון – הו צ’י מין סיטי

נתעורר בבוקר קסום  במפרץ האלונג, נראה את קרני השמש הראשונות המרצדות על מי הטורקיז של המפרץ, נשלים את הביקורים בלגונות היפיפיות  ונצא בנסיעה חזרה להאנוי ממנה נצא בטיסת אחר הצהריים לסייגון ששמה הרשמי משנת 1976 הוא הו צ’י מין סיטי. לינה בסייגון.

יום 6 הו צ’י מין סיטי
הבוקר נצא לכרך הגדול. נטייל בגדה המערבית של נהר סייגון, בחלקה המרכזי של העיר, נראה את מה שהיו אזורי המגורים של הדיפלומטים והבניינים הקולוניאליים שהותירו אחריהם הצרפתים. נראה את כנסיית נוטרדאם, את בניין הדואר המרכזי המרשים, את ארמון האיחוד בו הכריזו על הקמת וייטנאם המאוחדת עם סיום מלחמת ויטנאם ועזיבת הכוחות האמריקאיים, בניין האופרה והשדרה המרשימה שבמרכז העיר. לינה בסייגון.

יום 7 מקדש “קאו – דאי” ומחילות הווייטקונג
נצא אל טאי נין, דרך נופים חקלאיים וגידולים טרופיים כמו מטעי גומי. בעיר זו נמצא המקדש המרכזי של ה”קאו דאי”, אחת הדתות האזוטריות של דרום וייטנאם ומאופיינת בטקסים וריטואלים אקזוטיים וססגוניים. נצטרף למאות המתפללים המתרכזים במקדש המרכזי ונצפה בטקס היומי. משם ניסע למערכת המחילות של הווייטקונג ונלמד כיצד ניהלו הוייטנאמים את מלחמת הגרילה נגד האמריקאים. לינה בסייגון.

יום 8 סייגון – הו ‘צי מין סיטי – תחילת השיט בנהר המקונג

הבוקר נבקר במוזיאון המלחמה, נשלים את הביקורים בעיר, נבקר ברובע מספר 5 הוא הרובע הסיני עם השוק הסיני הענק . שוק בו נוכל לראות את חיי המסחר התוססים. בדים ססגוניים, בגדים, לצד מאכלים מיוחדים, עשרות סוגי איטריות ופטריות, תבלינים, וירקות שונים ומשונים. בסיום הסיור ניסע אל דלתת המקונג ונגיע לעיירה מי טאו שם נעלה על ספינת הנהר בה נשהה בשבוע הקרוב. לינה בספינה הנהר.

יום 9 קאי בה – סאדק
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור ברחבי קאיי בה לאורך השוק הצף ונראה את הקתדראלה הצרפתית הבנויה בסגנון גותי. נטייל לאורך גדת הנהר ונגיע לביקור בבית חרושת מסורתי לייצור ממתקי הקוקוס ובטחנות נייר אורז. נמשיך בשיט ונגיע לסאדק בה נערוך סיור רגלי. הסופרת הצרפתית מרגריט דיראס בילתה חלק מילדותה בסאדק, עיירה הומה עם בניינים פזורים באקראי השוכנת על דלתת המקונג. הבמאי ז’אן ז’אק אנו צילם כאן חלק ניכר מסרטו “המאהב”. נראה את ביתו של המאהב הסיני של מרגריט המשמש כיום כמוזיאון קטן של “המאהב” בסאדק. בשעות הלילה נמשיך בשיט לאורך הדלתה. לינה בספינת הנהר.

יום 10 טאן צ’או – חציית הגבול לקמבודיה
נגיע הבוקר לטאן צ’או, עיירה מבודדת השוכנת לגדת היובל הראשי של נהר המקונג. ניסע בסירות קטנות לבקר בחוות דייג. בהמשך נראה בית חרושת מסורתי לייצור מחצלות ונבקר בבית חרושת מסורתי לאריגת משי. החזרה למזח לארוחת צהריים תבוצע באמצעות נסיעה בריקשה ברחבי עיר מרתקת זו. נגיע לגבול עם קמבודיה, ולאחר חציית הגבול נמשיך בשיט במעלה נהר המקונג, עד שנגיע לפנום פן. לינה בספינת הנהר.

יום 11 פנום פן (קמבודיה)
נגיע בבוקר לפנום פן. ברחובות עיר הבירה של קמבודיה, השוכנים על גדות הנהר, עדיין נשמרת הארכיטקטורה הקולוניאלית הישנה מימי השלטון הצרפתי. נבקר בארמון המלכותי, בפגודת הכסף ובמוזיאון הלאומי, הכולל תצוגות יוצאות מהכלל של אמנויות חימר. אחר הצהריים נצא למבנה ששימש כבית ספר בעבר,  והוסב למחנה המעצר: “טואול סלנג”  –  21S בשנים 1975 עד 1979. המקום משמש כיום מוזאון לזכר מתנגדי השלטון הרצחני של הקמר רוז’ אשר עונו ונרצחו במקום. לינה בספינת הנהר.

יום 12 קו צ’ונג – פנום פן
בשעת בוקר מוקדמת נשוט מפנום פן לקו צ’ונג. נעצור בכפר זה, שאנשיו עוסקים באריגת משי, לסיור בוקר קליל. נסייר בכפרים הנצחיים שלגדת המקונג, שמתבצעות בהן פעילויות דיג נרחבות. בהמשך נחזור לפנום פן. לינה בספינת הנהר.

יום 13 אודונג – קמפונג טרלאח

נשוט הבוקר במעלה הנהר לאודונג, אליה נגיע בשעת אחר הצהריים המוקדמות. בין 1618 ל-1866 שימשה אודונג כעיר הבירה של קמבודיה. בעיר זו, שהוקמה על גבעה, ישנם מבנים בודהיסטיים רבים מימי מלכי הקמר האחרונים. לאחר הביקור נצא באוטובוס לקמפונג טרלאח. נבקר שם במקדש המקסים של וואט קמפונג לאו פגודה, שנבנה במאה האחרונה ונשמרים בו ציורי קיר יפים. לינה בספינת הנהר.

יום 14 קאמפונג צ’נאנג
נשוט בבוקר על נהר טונלה סאפ, המחבר בין נהר המקונג לבין טונלה לייק. נגיע לקמפונג צ’נאנג, הנמצאת כ-90 ק”מ מפנום פן. קמפונג צ’נאנג משמשת כנמל כפרי סואן, עם שווקים הומי אדם. בהגיענו נעלה על כלי שיט מקומיים לביקור בכפר הצף האותנטי. חיי האוכלוסייה כולה כרוכים בנהר, וכל האנשים נעים בסירות ברשת התעלות החוצה עיר קטנה זו. לינה בספינת הנהר.

יום 15+16 אגם טונלה – סיאם ריפ – מקדשי אנקור

נגיע לסיאם ריפ. ניפרד מספינת הנהר ונצא בסירות מנוע אל המזח המקומי. בימים הבאים נטייל בקומפלקס הבירה העתיקה אנקור והבירה הנוספת אנקור תום. אזור הבירה מכיל עשרות מקדשי אבן חול ובהם תבליטים מיוחדים מסצנות חיי היום יום לצד דמויות אלים וסיפורי מיתולוגיה הינדית. בין המבנים המפורסמים בהם נבקר הינם: באיון, טה פרום המכוסה בחלקו בשורשי עצי הג’ונגל וכמובן במקדש החשוב מכולם אנקור ואט עצום המימדים. בנוסף נפקוד את מקדש פרה קאן הנחשב למקדש הטבע היפה ביותר בקמבודיה. נמשיך לעוד פנינה הלוא היא מקדש ראשי הפילים המפורסם איסט מה בון, הנמצא במרכז מאגר המים המזרחי של אנגקור ונסיים בביקור במקדש באנטיאיי סריי (מצודת האישה) הידוע בשל תבליטי האבן היפים שבו. לינה בסיאם ריפ.

יום 17 סיאם ריפ – בנגקוק – תל אביב
את הבוקר האחרון נקדיש לשוק הצבעוני והססגוני של סיאם ריפ ולפנות ערב נטוס לבנגקוק ממנה נמשיך לתל אביב.

יום 18 הגעה לתל אביב 

מלאי חוויות ננחת בתל אביב.

צרו עימנו קשר

לוגו של וואטסאפ