דרך המשי בין מזרח למערב הייתה במשך אלפיים שנה הדרך הראשית של העולם. מרכז אסיה ובתוכו אוזבקיסטן, הוא אחד המקומות הנידחים בעולם שטרם נתגלו על ידי עולם התיירות. בטיול מאורגן לאוזבקיסטן של גאוגרפיקל תגלו מכלול של ערבות מדבריות עם נאות מדבר, נהרות זכים והרים ירוקים. שרידי ערים עתיקות, מסגדים, מדרסות וארמונות הענק, שווקים מלאים בכל טוב של התוצרת המקומית ואנשים מסבירי פנים - זוהי תמצית החוויה האוזבקית.
יתרונות בולטים ובלעדיים למטיילי "בשביל הזהב":
הסעה בתום הטיול משדה התעופה לבתי הנוסעים בכל רחבי הארץ! (שירות מפנק שקיים רק אצלנו, לא צריך להטריח קרובים שיבואו לאסוף אתכם משדה התעופה)
מפגש קבוצה באמצעות אפליקציית זום שיתקיים לפני הטיול - הזדמנות נפלאה להכיר את המשתתפים ולקבל את כל המידע הדרוש, שיסייע לכם בהכנות
ניפגש בשדה התעופה בן גוריון ונצא בטיסה לטשקנט בירתה של אוזבקיסטן. זוהי עיר גדולה ומודרנית בסגנון רוסי, עם אווירה אסיאתית מוסלמית, שנבנתה מחדש על ידי הרוסים לאחר רעידת האדמה הקשה שפקדה את העיר ב- 1966. עם ההגעה ניסע בית המלון להתארגנות ומנוחה. לינה בטשקנט.
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור בטשקנט שהייתה בעבר העיר הרביעית בגודלה בברית המועצות, היא הלב של מרכז אסיה ומשמשת כצומת דרכים חשובה. העיר יושבת בלב הערבה המדברית ובאזור של קבוצת נאות מדבר. נצא לטיול בעיר העתיקה, נבקר באנדרטה שהוקמה לזכר נפגעי רעידת האדמה. נבקר בבית הווזיר שהוסב למוזיאון מסורתי של עבודות יד שימושיות כגון שטיחים, כלי קרמיקה, סמוברים ועוד. בערב נצא לבלות בתיאטרון על שם נבואי, המעלה רפרטואר עשיר של מופעי בלט ואופרה כמסורת האופיינית לברית המועצות לשעבר. לינה בטשקנט.
לאחר ארוחת הבוקר, נצא במיניבוסים לכיוון איזור צ’ימגאן שבהרי טיאן שן, המקיפים את טשקנט. בדרך נעבור דרך נופי אגמים, כפרים ויערות, בהם נוכל לראות את כוורות הדבש הרבות – אחד מענפי החקלאות באזור. צ’ימגאן שוכנת בגובה של כ-1500 מטרים ומשמשת כאתר סקי בחורף וכנקודת יציאה לטיולים רגליים קצרים. נעלה ברכבל לאחת מפסגות ההרים לתצפיות נוף מרהיבות ואחר כך ניסע לאגם צ’ארוואק – אגם מלאכותי, שנוצר בעקבות בניית סכר ענק במקום והמוקף בנוף הררי פסטורלי. זהו אגם ששטחו כ-70 קמ”ר המשמש כאתר נופש – ובמקביל, מזין תחנת כוח הידרו-אלקטרית. בתום הביקורים, ניסע לשדה התעופה בטשקנט משם נטוס לאורגנץ’. עם ההגעה ניסע לבית המלון. לינה בחיוה.
הבוקר נטייל בחיוה, עיר-מוזיאון הממוקמת בנווה המדבר של חורזם. זוהי עיר עתיקה שהשתמרה על חומותיה ושעריה, עם ארמונות והרמונות ואשר לפי האגדה נוצרה כששם, בנו של נח, גילה כאן באר מים חיים. העיר הייתה קיימת, קרוב לוודאי, כבר במאה ה-8, כמבצר וכתחנת סחר על אחד מנתיבי “דרך המשי” המיתולוגית. בתחילת המאה ה-16 הפכה לבירת חורזם, כשעיקר פרנסתה התבסס על שוק עבדים ששכן ליד אחד משעריה. במאה ה-19 נכבש המקום על ידי האימפריה הרוסית הצארית. העיר העתיקה נחרבה ושוקמה מספר פעמים כשרוב האתרים החשובים שלה הינם ל-400 השנים האחרונות. מהחומה המקיפה את העיר העתיקה ניתן ללמוד על פארה ויופייה בעבר. נצא לביקור בעיר הפנימית (איצ’ן קלה), נעלה אל החומות להשקיף על נאת המדבר, חורזם ונבקר בארמון טאש קאולי, במסגד יום השישי, ובקברו של קדוש מקומי, פאחלאבון מחמוד, אליו עולים מאמינים רבים כדי להתפלל ולשתות ממי הבאר הקדושים שבמקום. בין סימטאות העיר נוכל לראות בתי מלאכה זעירים העוסקים במלאכות מסורתיות כגון: ריקועי נחושת , אריגה, גילוף עץ ועוד. לינה בחיוה.
בבוקר נצא מחיווה בנסיעה ארוכה דרך מדבר קראקום לבוכרה. עם הגעינו לבוכרה בשעות הצהרים המאוחרות נצא לסיור בבוכרה היפה, ברוכת השמש. העיר יושבת בנווה מדבר על נהר הזרפשן ונחשבת לאחת היפות בין ערי “דרך המשי.” מרכז העיר מהווה שמורה אדריכלית שבה יותר מ-140 מבנים שהוכרזו כאתרים לשימור ע”י אונסק”ו. נבקר בלאבי-האוז – ברכת המים הגדולה המהווה את מרכז העיר העתיקה. הבריכה היתה חלק ממערכת תעלות ובריכות מים בהן רושתה בוכרה, אשר שימשה את התושבים לשתיה ולהשקייה. הבריכה מוקפת עצים עתיקים, בתי קפה ומבנים הסטוריים. סמוך לה ניצב פסלו של חוודג’ה נאסר-א-דין, החכם המקומי, שלא חשש להתל בשליטים. ליד הפסל שוכנת מדרסת נדיר דיוואן בגי, בעבר קרוון סראי (אורחן) לסוחרים שעברו בדרך המשי. נמשיך לביקור במסגד מגוקי אטרי – המסגד העתיק המשמש כמוזיאון לשטיחים ובו נלמד על סוגי השטיחים ודוגמאות השטיחים הנארגים ברחבי אוזבקיסטן ושכנותיה ונסיים במאוזוליאום איסמעיל הסאמאנידי, מבנה ייחודי של ארכיטקטורת תחרה מלבני טרה-קוטה. לינה בבוכרה.
יום שיוקדש לעיר המרתקת ולסביבותיה. נצא לביקור בארמון הקיץ של האמיר האחרון שעזב אותה בראשית המאה ה-20 במנוסתו מהבולשביקים. נראה את המדרסות והמסגדים, המהווים עדות לקדושתה הרבה של בוכרה בעולם המוסלמי. נטייל בסמטאות העיר ונבקר ב”מחלה” שהוא האזור היהודי של בוכרה ובמרכזו נראה את בית הכנסת ובתי הספר היהודים המשרתים את קהילת יהודי בוכרה של היום (במידה ופתוח). נקנח בשוטטות מהנה בשוק הצורפים, שוק הכובעים ושוק המשי העתיק. בערב נצא לחזות במופע פולקלור משולב בתצוגת אופנה אוזבקית המשמרת מסורת עם אומנויות שימושיות בנות ימינו, במדרסת נדיר דיוואן בגי. לינה בבוכרה.
נצא מבוכרה וניסע באזור החקלאי הפורה לכיוון סמרקנד. בדרכנו נבקר בגיז’דובאן, בה נבקר בבית יוצר מקומי לכלי חרס וסדנת רקמה מקומית. בשעות הצהריים נגיע למלוננו שבסמרקנד, שהיתה המרכז המפואר והמרשים בממלכה חובקת העולם של טימור לנג. אין עוד שם שמעלה את ניחוחה של דרך המשי כמו סמרקנד. בעיר חיו אז בני כל העמים והדתות של אסיה התיכונה והמערבית וכיום היא מלאה במונומנטים ענקיים של טימור לנג ושל נכדו אולוג בק. בהמשך נצא לבקר במצפה הכוכבים של אולוג בק – אסטרונום ומתימטיקאי, נכדו של טימור לנג, שהוקם בשנת 1428. לינה בסמרקנד.
נמשיך בביקורים בעיר האגדית – בירתו של טימור לנג. נתחיל בביקור בכיכר הרג’יסטאן המרהיבה, המוקפת במדרסות המרשימות – מדרסת אולוגבק, שר-דור ומסגד הזהב – פאר הבניה המוסלמית ומדרסת טיליה קארי, שמעליהם מתנוססות כיפות מצופות בקרמיקה כחולה. נמשיך לאתר הקבורה המרשים של משפחת המלוכה – גור אמיר, המאוזוליאום של טימור לנג ואולוג בק, למסגד ביבי חנום על שם אשתו של טימור שהיתה ממשפחת אצולה מונגולית ולא נפסח כמובן על הבזאר המקומי העשיר והמלא בכל טובה של אוזבקיסטאן. לסיום נבקר במפעל אריגת שטיחי משי. בערב נצא לנסיעה ברכבת לטשקנט. לינה בטשקנט.
יום נוסף לביקור בטשקנט הבירה, נרד לביקור בתחנות הרכבת התחתית המפוארות, שנבנו בתקופה הסובייטית, ככל שהזמן יאפשר נשלים סיורים וקניות אחרונות לפני הטיסה חזרה לארץ. בשעות הצהרים המאוחרות ניסע לשדה התעופה לקראת טיסתנו בחזרה לתל אביב.
קוד טיול | תאריך יציאה | תאריך חזרה | מחיר לאדם בחדר זוגי | תוספת ליחיד בחדר | הערות | מפגש קבוצה | מדריך | סטטוס | הרשמה לטיול |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
KUZ01 | אוקטובר 2024 | יפורסם בהמשך | יפורסם בהמשך | הטיול בהכנה, לחץ לפרטים נוספים | בהכנה | הרשמה |
שיבוץ המדריכים נתון לשינויים בכל עת. ניתן להתעדכן בשם המדריך העדכני המשובץ לטיול בעמוד 'רשימת כל הטיולים'. למעבר לרשימה לחצו כאן
ביטוח בריאות בתנאים מיוחדים: אנו ממליצים לרכוש ביטוח בריאות מיד עם ההרשמה לטיול, על מנת להגן על כספכם, גם כאשר הרשמתכם לטיול נעשתה עד חצי שנה לפני יציאת הטיול. במקרה בו תיאלצו לבטל את הנסיעה עקב אירוע בריאותי בלתי צפוי, תיהנו מכיסוי לכספים ששילמתם עבור הטיול. שכבת הגנה זו מתחילה עם רכישת הביטוח ומגינה עליכם עד לתום הנסיעה. לקבלת ייעוץ והצעת מחיר מסוכן הביטוח שלנו לחצו כאן.
לפני הרשמתך לטיול מומלץ לעיין בעמוד התנאים הכלליים.
מסלולי הטיולים שלנו מתאימים לנוסעים שביכולתם לטייל ברגל למשך זמן מינימאלי של כ-30 דקות ברצף. כמו כן, לא תמיד מדובר בדרכים סלולות ולעתים נדרשת עליה/ירידה במדרגות, לפיכך, לא ניתן יהיה להשתמש בכיסא גלגלים או הליכון. בחלק מהאתרים, מקום החנייה או ההורדה המותרת לאוטובוסים – מצריך הליכה נוספת עד הכניסה לאתר. כמו כן, העיר חיוה מהווה עיר מוזיאון ואין כניסה לרכב, לכן הסיור בעיר הפנימית הוא רגלי.
מומלץ להזמין בזמן ההרשמה ביטוח בריאות וכך תימנע מתשלום דמי הביטול
לביטוח בריאות בתנאים מיוחדים לחצו כאן